Yeni Şafak’ın sevgisi bitmiyor: Pakistan’a özel ek

2022 yılında ABD’nin devirmek istediği, dönemin Pakistan Başbakan’ı İmran Han’ı hedef alan Yeni Şafak gazetesi, daha sonra yaşanan Pakistan-İran arasındaki gerilimde tercihini Pakistan’dan yana yapmıştı. Pakistan ile ticari ilişkileri olan Albayrak grubuna bağlı olan gazete, bugün de Pakistan’a özel 4 sayfalık ek ile okuyucu karşısına çıktı.

Pakistan’ın bağımsızlığının 77’nci yılına özel ek çıkaran YeniŞafak, duyuruyu da manşetinden yaptı. Gazete ayrıca internet sitesinde sadece bir günde ‘Pakistan’ konu başlıklı 9 adet içerik yayınladı.

YeniŞafak’ın bugünkü manşeti:

İnternet sitesinde yayınlanan içerikler:

YENİ ŞAFAK GRUBUNUN PAKİSTAN’DAKİ TİCARİ İŞLERİ

Yeni Şafak’ın, 2022 yılında Pakistan’da Amerika ile hareket eden muhalefete destek vermesi ve dönemin Başbakan İmran Han’ı hedef almasının arkasında ticari ilişkiler olduğu anlaşılmıştı.

Gazetenin bağlı olduğu Albayrak Grubu Pakistan’da uzun yıllardır temizlik, inşaat ve taşımacılık sektöründe. 2020 Aralık ayında Pakistan Lahor’da temizlik hizmeti sunan Albayrak Grubunun kullandığı 6 tesise baskın yapılmıştı.

PAKİSTAN MUHALEFET LİDERİ YENİ ŞAFAK’I ZİYARET ETTİ

Albayrak grubunun Pakistan’da İmran Han yerine gelen eski Başbakan Şahbaz Şerif ile yakın olduğu biliniyor.

Şahbaz Şerif 2015 yılında Türkiye’ye geldiğinde Albayrak grubunu da ziyaret etmişti. Şahbaz Şerif, “Albayrak Grubu ve Ahmet Albayrak, Pakistan’da çok önemli somut yatırımlar yaptı. Bu işler gerçekten çok önemli. İşlerin ötesinde kardeşlik gerçekten çok önemli. Yapılan metro ve metrobüs projeleri zaman kazandıran projelerdi” demişti.

2018 yılında Albayrak Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak da 2011 yılından bu yana Pakistan’da yatırım yaptıklarını ifade ederek şöyle konuşmuştu: “Pakistan’ın 4 şehrinde atık toplama, çevre temizliği, metrobüs ile yolcu taşımacılığı, halk otobüsleri ve taksi ile yolcu taşımacılığı yapıyoruz.”

YENİ ŞAFAK’TA PAKİSTAN ÇATLAĞI

Ancak gazetenin yazarı ve eski yayın yönetmeni İbrahim Karagül 5 Nisan tarihli yazısında gazetesinin yayın politikasından farklı bir tespit yaptı. İbrahim Karagül yazısında ABD’nin Pakistan’da “siyasi darbe girişimi” yaptığını söyledi ve Yeni Şafak’ın yakın olduğu ismi eleştirdi.

Gazete yönetimi İbrahim Karagül’ün bu yazısını yayımlamadı. Bunun üzerine İbrahim Karagül istifa ederek gazete ile yollarını ayırdı.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir